About the event – Română

English Deutsch Français Italiano Español Slovenčina Czech Română Polski

36th Telekom Vivicitta Spring Half Marathon – Budapest
July 10-11, 2021

 

Vivicittá Spring Halfmaraton face parte dintr-un eveniment de alergare de două zile. Duminică, alergătorii pot alege dintre  distanţa de semimaraton (21 km) sau Vivicittá (10 km), în timp ce sâmbătă accentul va fi pus pe distanţe mai scurte, pentru alergători mai puţin experimentaţi. De la distanţe de 750 m până la 21 km, toţi membrii familiei pot găsi a provocare adecvată şi pot întâmpina primăvara cu alergare.

DISTANŢĂ NOUĂ: puteţi participa în TRIO la proba de semimaraton

Zona de start şi sosire va fi intr-un peisaj splendid primăvăratic pe Insula Margareta, în timp ce traseul de semimaraton parcurge lângă cele mai frumoase atracţii turistice ale oraşului Budapesta. Participarea la proba de semimaraton este ca cu un tur de vizitarea a obiectivelor turistice. Podul cu Lanţuri, Castelul Buda şi Parlamentul sunt numai câteva dintre monumente care pot fi văzute pe parcursul probei de semimaraton.

20150419_Vividay2_2308

Vor participa la eveniment 30000 de alergători, dintre care 9000  semimaratonişti, 6000  Vivicittá (10 km) şi 5000 a Midicittá (7 km). Cu toate acestea nu aveţi niciun motiv să vă ingrijoraţi, pentru a evita tumultul şi depăşiriile inutile, participanţii vor da startul în diferite valuri, astfel veţi avea destul spaţiu pentru a alerga.

În anul 2018 au participat mai mult de 2300 alergători din străinătate, inclusiv 1300 de semimaratonişti din 85 de ţări diferite. Cei mai mulţi participanţi sosesc din Germania, Marea Britanie şi Franţa, dar deasemenea au fost participanţi şi din Peru, Malaezia şi Belize.

Pe parcusul traseului la fiecare 4-5 km vor fi puncte de hidratare şi desigur supraveghere medicală continuă. Pace runnerşii te vor ajuta în a reuşi să alergi în ritmul şi în timpul planificat. Dar pe lângă alergare deasemenea şi distracţia va primi loc, pe traseu vor fi mai multe puncte de muzică unde artiştii vor încânta participanţii.

În fiecare an concurenţii primesc un tricou jerseu unic cu logo-ul concursului, iar la sosire fiecare alergător va primi şi un medalion. Designul medaliilor se schimbă de la an la an, dar aici sunt medaliile din anul 2016, pentru a vedea la ce vă puteţi aştepta:

42km érmek

Budapesta este o destinaţie perfectă pentru o excursie de weekend. Budapesta este capitala spa-uriilior cu mai mult de 100 de izvoare termale care alimentează băile termale ale oraşului. După concurs te poţi relaxa în băile turceşti unice din secolul 16 şi 17 sau la  baia Széchenyi, care este construit în stil neo-baroc.

Deasemenea şi ruipuburile din Budapesta sunt unice în toate Europa. Această idee inovatoare a a salvat mai multe clădiri în centrul oraşului de la dărâmare. Au o atmosferă neobişnuită, sunt amenajate în stil retro şi au primit un design interior realist-socialist. Locul perfect pentru a bea a băutură cu o zi înainte sau după cursă.

Şi dacă deja te afli aici, nu uita să guşti praparatele delicioase din bucătăria ungurească: gulaşul, tocana, ştrudelul şi clătitele.

Cei care au stomacul mai sensibil mai bine să lăsaţi după cursă.

Urmăriţi acest scurt videoclip despre oraş şi lăsaţi-vă fermecat:

Daţi-ne un like pe facebook pentru a obţine informaţii actualizate.